Dutch | English

WOLFFMAN, DE PIONIER VAN DE DUTCH URBAN SCENE.

Wolffman is bekend als een Producer/DJ die in veel genres succesvolle producties heeft geleverd. Maar Wolffman is ook een van de pioniers van de Dutch Urban scene en is daarin nog steeds succesvol actief. Lees ook het artikel in de Entrepeneur.

WE NEMEN EEN VLUCHT DOOR 3 DECENNIA MET ENKELE WOLFFMAN HITS UIT DE DUTCH URBAN SCENE:

WASSENAAR – 1996

In 1996 bestijgt Wolffman de 2e plaats van de top 40 met het nummer ‘Wassenaar’ wat hij voor het duo Ross & Iba Produceerde. Hij heeft hiermee onbedoeld een groot aandeel in het acceptabel maken van hip hop/rap in de Nederlandse taal.

Wassenaar is inmiddels een evergreen en gaat de geschiedenis in als een van de meest spraakmakende tracks uit de jaren 90.


WE DON’T LIVE TOO LONG – 1999

In 1999 produceerde Wolffman de R&B track We Don’t Live Too Long voor de Nederlandse groep DeAnte. Echter wou geen een label in Nederland de track releasen, de labels vonden het ‘te black, te rauw, te urban’ dus totaal niet geschikt voor de Nederlandse markt. In die tijd bestond er nog geen social media dus artiesten waren nog 100% afhankelijk van labels, radio en tv om door te breken. Wolffman besloot om de productie in te zenden voor het Nationaal Songfestival. De track werd uitgekozen en DeAnte mocht meedoen. Door een kans op TV was Wolffman in tegenstelling tot de labels er wel van overtuigd dat Nederland klaar was voor R&B van Nederlandse bodem. De performance en close vocal harmony van DeAnte was tijdens het Nationaal Songfestival een groot succes waardoor zij 2e werden. Plots stonden alle de deuren van de gerenommeerde Hilversumse Labels wagenwijd open wat resulteerde tot nummer de nr 19 positie in de Top 40.

Een leuk feit is dat Wolffman en DeAnte daarmee een hogere top 40 notering behaalde dan de nr 1 van het songfestival destijds.


DING DING DING (FALUMA) – 2000

In 2000 produceerde Wolffman weer een evergreen voor Ross & Iba genaamd Ding Ding Ding (Faluma).

En niet alleen in Nederland was dit de absolute hit van de clubs, maar tot op de dag van vandaag  is de track nog steeds te horen in diverse clubs en scoorde zij met deze track een grote hit in heel Zuid Amerika.


LIGT HET NOU AAN MIJ OF DROOM IK – 2002

In 2002 werd Wolffman door componist Ellert Driessen (Spargo) en platenmaatschappij Dino Music gevraagd om enkele tracks te produceren voor Gordon & Replay waaronder de hit ‘Ligt Het Nou Aan Mij Of Droom‘.

Johnny Williams werd benaderd voor een leuke bij rol in de clip en vooral het Surinaamse gedeelte in de track is wat deze productie zo bijzonder maakte destijds. Zowel Gordon als Replay boekte veel succes met deze track.


GROOVE ON – 2009

Ook door de grote labels van internationale sterren zoals Snoop Dogg en Timati werd Wolffman gevraagd om productie’s te leveren in zijn Dutch Urban Style.

Door deze samenwerking produceerde Wolffman een jaar later voor de Europese markt tevens een Dance versie die uitgebracht werd als Wolffman ft. Snoop Dogg & Timati en destijds hoog in rotatie zat bij TMF. Groove On kwam in Rusland binnen op Nr 8, in Duitsland op nr 4 van de top 100.


Inmiddels werd Wolffman als producer gevraagd voor vele nationale en internationale artiesten zoals, Snoop Dogg, Kevin Lyttle, Gordon, Replay, Linda Wagenmakers, Timati, Romanthony, Daft Punk, Conro, Rockwellers, Rod Temperton, Fat Man Scoop, Pitbull,Freddy Moreira, Gizmo, Dark Raver, Roy Angelo etc. en produceerde hij daardoor in verschillende genres van Dance en Urban tot Klassiek, en van Rock tot opera.


WHEN WE PULL UP  – 2015

Echter in 2015 kwam Wolffman weer even terug in de dutch urban scene en produceerde hij de track When We Pull Up in een collab met Shockman & Madd Asian. De track werd wereldwijd een grote clubhit.


MOOD FOR LOVIN – 2017

In 2017 produceerde Wolffman de track Mood For Lovin’ van Freddy Moreira en beide heren pakte goud!. Wolffman laat daarmee zien dat hij 3 decennium later hij nog steeds ‘on top’ is in de Urban scene.


#DDDING – 2018

In 2018 produceerde Wolffman samen met zijn oude maten Dark Raver en The Viper een hardstyle remix van Ding Ding Ding genaamd #DDDING.

De track ging viraal en wordt op alle grote festivals gedraaid als floorkiller.

Nu zou je denken wat heeft wat heeft Wolffman met hardstyle te maken, maar in de begin jaren negentig produceerde Wolffman tevens ook als pionier al voor o.a. DJ Gizmo en de Dark Raver en was hij nou betrokken als ghost producer in de early hardcore en gabber tijd.


De productie lijst van Wolffman is erg lang maar als je benieuwd bent wat deze pioneer nog meer heeft geproduceerd klik dan hier.


FLOWLINER

In de Urban Scene tourt Wolffman tegenwoordig onder de naam Flowliner samen met MC Shockwave langs diverse festivals en clubs en tijdens hun set komen naast de evergreens (in een nieuw jasje) ook de hedendaagse dutch urban hits voorbij wat wordt opgezweept door MC Schockwave.